Træningsvejledninger

Generel

Almindelige arbejdsgange : Denne videoserie dækker nogle typiske arbejdsgange i 3DCoat, og hvordan de involverer de forskellige arbejdsområder/værktøjssæt i applikationen.

Generel oversigt over 3DCoat : Denne serie er på ingen måde et kompendium af alt 3DCoat; Målet er at vise dig de mest nyttige funktioner så hurtigt som muligt, hvilket er det, jeg ville have ønsket, når jeg lærte 3DCoat.
Her taler vi om nogle af de universelle grundprincipper. Målet er at gøre dig fortrolig med det grundlæggende og komme i gang med at køre. (Af David Schoneveld)

Sådan opretter du en 3D-model til videospil – Emne: Fantasyvåben : I denne vejledningsserie lærer du, hvordan du opretter en 3D-model til videospil. Dette er den første del af den lille tutorial-serie. I denne del vil du se, hvordan jeg skaber et konceptkunstværk i photoshop. Af Christoph Werner.

3DCoat – Fantastisk skulptursoftware til 2D-kunstnere, der ønsker at gå over til 3D : Oversigt over en fantastisk skulptursoftware og et af mine yndlingsprogrammer generelt.

The Gun : Komplet arbejdsgang af en Sci-Fi-pistol, baseret på M3 Predator fra Mass Effect. Af Kalten1979.

Modellering

3DCoat Low-Poly-modellering for begyndere #1. Modeling Room UI : Videoen demonstrerer begyndervejledningen til Modeling Room i 3DCoat 2022. Modeling Room UI.

3DCoat Low-Poly-modellering for begyndere #2. Navigation : Videoen demonstrerer begynderguiden til Modeling Room i 3DCoat 2022. Navigation.

3DCoat Low-Poly-modellering for begyndere #3. Primitiver og Udvalg. Del 1 : Videoen demonstrerer begynderguiden til Modeling Room i 3DCoat 2022. Primitiver og udvalg. Del 1.

3DCoat Low-Poly-modellering for begyndere #4. Primitiver og Udvalg. Del 2 : Videoen demonstrerer begyndervejledningen til Modeling Room i 3DCoat 2022. Primitiver og udvalg. Del 2.

Sådan opretter du en skibsmodel fra bunden ved hjælp af 3DCoat – Del 1 : Denne video begynder den projektbaserede serie, modellering af et gammelt træskib, startende med en billedreferenceopsætning.

Sådan opretter du en skibsmodel fra bunden ved hjælp af 3DCoat. Del 2 : Dette er anden del af en videotutorial om at skabe et historisk fartøj fra A til Z ved hjælp af 3DCoat.

Sådan opretter du en skibsmodel fra bunden ved hjælp af 3DCoat. TimeLapse : Dette er timelapsen af en videotutorial om at skabe et historisk fartøj fra A til Z ved hjælp af 3DCoat.

Modellering af en helikopter i 3DCoat 2021. Selvstudium : Denne videovejledning demonstrerer modelleringspipelinen i 3DCoat 2021 og dets alsidige værktøjssæt til at skabe 3D-modeller fra bunden.

Soft Selection : Denne video demonstrerer den nye Soft Selection-funktion i 3DCoat 2022 til Retopo og Modeling-arbejdsområderne.

Demo af nye modelleringsværktøjer Pt.1 : Denne video begynder en simpel demonstration af et par af de nye modelleringsværktøjer i 3DCoat 2021, hvoraf nogle er kurvebaserede

New Modeling Tools Demo Pt.2 : Denne video fortsætter serien ved at vise en kort demo af nogle af de nye Modeling Tools i 3DCoat 2021

Demo af nye modelleringsværktøjer Pt.3 : Denne video fortsætter en serie, der demonstrerer nogle af de nye modelleringsværktøjer i 3DCoat 2021, og nogle justeringer til ældre.

Nye modelleringsværktøjer Demo Pt. 4: Denne video fortsætter serien, der viser nogle af de nye modelleringsværktøjer i 3DCoat 2021 sammen med et par ældre, som nye brugere gerne vil lære om. Den demonstrerer ekstruderingsfunktionaliteten indbygget i transformationsværktøjet, samt værktøjer til at lukke huller i et mesh og justere hjørner med det nye “Align vertices” værktøj.

Nye modelleringsværktøjer Demo Pt. 5: Denne video fortsætter serien og demonstrerer nogle af de nye modelleringsværktøjer (samt nogle få ældre, men vigtige, som nye brugere kan opdage). Det dækker brugen af Smart Extrude-værktøjet til at skabe benene, Spine-værktøjet til halen, Bevel-værktøjet og Live Smooth-funktionen.

New Modeling Tools Demo Pt 6: Denne video afslutter serien, der demonstrerer nogle af de nye modelleringsværktøjer i 3DCoat 2021, ved at bruge New Curves + Swept N Generator til at skabe nettet til ørerne på Rhino -modellen og det nye Bridge-værktøj.

Maling

PBR Smart Materials : Dette er blot en hurtig video, jeg lavede, der viser nogle af 3DCoats nye og fantastiske PBR materialer. Du kan skabe alle nye materialer fra bunden, men det kommer med en masse præfabrikerede, og de har mange funktioner, du kan justere for at ændre den måde, det ser ud på. (af Phil Nolan)

Indstillinger for PBR Preview

Painting : Dette viser nogle af de mere almindelige malingsværktøjer, man kan bruge på et lignende projekt. Det er ikke beregnet til at være en tutorial om teksturering af maleteknikker.

Billedvælger : Denne video demonstrerer billedvælgeren i 3DCoat, som giver brugeren mulighed for at prøve farveinformation fra et billede samt fungere som et referencebillede, der kan dockes.

Brug af referencebilleder : Denne video demonstrerer brugen af referencebilleder. Enten som billedplaner i viewporten eller brug af billedvælgeren som et statisk referencebillede i brugergrænsefladen.

Paint Mesh to Sculpt Mesh : Denne video demonstrerer de nødvendige trin for at sende en kopi af et Paint Mesh til Sculpt Workspace (hvor det bliver til et Sculpt Mesh, der kan voxeliseres eller få dynamisk tessellation påført) og bake skulpturredigeringer i lille skala tilbage til Paint Mesh via et nyt normal map.

Fra Paint Room til Sculpt og tilbage igen : Denne video demonstrerer en metode, man kan bruge til at få din model … fuldstændigt forskudt (med ethvert arbejde, du måske allerede har udført ved brug af billedbaseret skulptur) … fra Paint Room til Voxel Room til lave nogle billedredigeringer der.
bake derefter et opdateret displacement map , der kan tilføjes til Paint Room.

Alfa- import : Sådan import en tekstur, der skal bruges som information om laggennemsigtighed (alfakanal) inde i 3DCoat. Det er umuligt at import alfaoplysninger direkte til 3D Coat , men vis en kort løsning for at gøre det alligevel.
Forklar desuden, hvordan man maler fleksibel alfainformation, og hvordan funktionen “Linked layer” hjælper her. Af Christoph Werner.

Baking af Ptex teksturer på et net med eksisterende UVs : hvordan man bake teksturer efter brug af Ptex UV/Texturing-metoden til et net med et eksisterende UV kort. Ganske praktisk, hvis du vil bruge Ptex formatet i 3DCoat som et “opbevarings”-format med dine højopløsningsdetaljer og bake til lavere opløsningsteksturer efter behov. Af Javis Jones.

Skulptere

Multi-Resolution i 3DCoat: Multi-Resolution giver dig mulighed for at arbejde med modellen på flere detaljeringsniveauer, samtidig med at detaljerne vedligeholdes på et højt niveau. Rediger modellen på et hvilket som helst niveau af detaljeringen. Alle dine redigeringer gemmes problemfrit på alle niveauer. Du kan også tage nettet fra modelleringsrummet og bruge det som det laveste niveau. Alle de høje niveauer vil blive transformeret jævnt i overensstemmelse hermed. Det unikke ved Multi-Resolution i 3DCoat er, at mesh-strukturen af de lave og de høje niveauer kan være helt forskellige.

Sculpting Cartoon Character, Elmer Fudd : Dette er et simpelt og sjovt projekt timelapse af modellerings-/skulpturprocessen, man kan bruge til at skabe en tegneseriefigur som denne. Det er ikke designet til at være et udstillingsvindue eller en udførlig træningsvideo – blot et glimt af nogle af de værktøjer, man kan bruge til et projekt af lignende omfang.

Grundlæggende våbenkoncept : Skulptering af hård overflade af våben.

Damaged Pillar : Damaged Pillar vejledningsserie. Af Ignertia.

søjle og vinstokke : En hurtig vejledning, der viser, hvordan man modellerer en søjle og tilføjer detaljeret tekstur ved hjælp af billeder og vinstokke. Af Psionic Games.

At lave et terræn .

Donut med fløde .

Oprettelse af flisebelagte teksturer : Denne video demonstrerer én metode, der er tilgængelig for brugere af 3DCoat, til at skabe deres egne sømløse flisebelagte teksturer.

Tilføjelse af tykkelse : Denne video dækker tilføjelse af tykkelse til et voxel-objekt i 3DCoat, og hvorfor det er så vigtigt at bruge. Voxler er volumetriske af natur og kan derfor ikke fungere ordentligt med enkeltsidede og åbne masker. Derfor kræves der en vis “tykkelse” for at få det til at fungere.
Den er ideel til at påføre den tykkelse i ens værtsapplikation før import, men hvis det ikke er muligt, er dette måden at tilføje det lige før voxelisering af objektet.

Oprettelse af et mundhule : Denne video demonstrerer en teknik til at forme/modellere et mundhule til en karakter i Sculpt-arbejdsområdet.

Hurtigt tip: Reparation af lav polygon-mesh-import .

Stenskulptur og teksturering : Hurtig vejledning om skulptur, autoretopologi og teksturering af et simpelt klippeobjekt. Af Psionic Games.

Skulptur af et stenet gulv : Skulptering af et simpelt stenet gulv eller væg ved hjælp af byggebørsten, skrabebørsten og nogle enkle tekstureringer. Af Psionic Games.

Expressive Sculpting af Anton Tenitsky.

Tileable Sculpting Oldschool Method for Heavy Mesh Taler om at bruge instanser til lettere flisebar mesh-bagning af Anton Tenitsky.

Oprettelse af Morph Targets: Denne video dækker den opdaterede proces med at skabe Morph Targets eller Blend Shapes i 3DCoat med det formål at eksportere til en større 3D Animation-applikation. Model udlånt af Leigh Bamforth

UV

UV AutoMap Demonstration: Du skal bare oprette dit UV kort automatisk med et enkelt klik ved hjælp af AutoMap!


Kitbashing

Kitbashing med Primitives-værktøjet : Denne video demonstrerer evnen til at tage enhver model fra Kitbashing Toolset og straks bruge den som en Freeform Primitiv. Gør meget hurtigt arbejde med at skalere og forme et objekt i farten.

Kitbashing Tools : Denne video demonstrerer Kitbashing Tools i 3D Coat, som giver mulighed for hurtig og effektiv lagring eller hentning af Voxel Layer-indhold eller standard OBJ-formatfiler. 3DCoat opretter thumbnail-billeder for hver og viser dem i en dockbar palle for nem adgang.

optager modellering : af Сергей Бакулин.

Speed Sculpt

Dæk og hjul af Sándor Veres ‘Allexr’.

Miner Armor af Kurzor.

Creature Head Sculpting af Anton Tenitsky.

CBlock : skulptur med fletteværktøj og Retopo -rum. Af Hextor.

FR rustning

3DCOATober : Denne videoserie af Sándor Veres ‘Allexr’ viser en måned med daglige skulpturer. Det er helt ærligt ekstraordinært og et must-see.

Hjelm Timelapse : En grov skitse af en sci-fi hjelm af Fotis Tsantilas.

Sci-fi panel : af Sándor Veres ‘Allexr’.

Retopo

Retopo projekt : Denne video starter en serie, der dækker retopologien af et semi-komplekst Voxel objekt, som har flere underkomponenter.

Retopo Room Pt.2 : Denne video fortsætter gennemgangen af Retopology-værktøjerne i 3DCoat og inkluderer demonstrationer af Strokes-værktøjet og grundlæggende Auto-Retopo-brug.

Retopo Room Pt3 UV Edit : Denne video berører nogle af UV værktøjerne i Retopo Room under denne gennemgang.

Retopo Room Pt.4: AutoRetopo : Denne video fortsætter gennemgangen af Retopo værktøjssættet i 3DCoat, men begynder en dybere udforskning af de nye Auto-Retopo-forbedringer.

Retopo Room Pt.7: Manuelle Retopo værktøjer : Denne video dækker nogle af de manuelle Retopologi-værktøjer i 3D Coat, såsom ADD/SPLIT-værktøjet, POINTS & FACES-værktøjet og QUADS-værktøjet.

Retopologiværktøjer: Relax Retopo Mesh : Denne video dækker de forskellige metoder og værktøjer til at slappe af hele eller udvalgte dele af et Retopologiseret mesh.

ORC Auto Retopology med brugerdefinerede vejledninger : Overordnet demonstration af Auto-Retopology værktøjerne.

Toad retopo tutorial : By Betweenlimits.

Grundlæggende om retopologi : Koncepter og grundlæggende værktøjer til at få dig til at retopologisere hurtigt. Giver et resultat, der er egnet til at animere i Max eller Maya. Af Zenith II.

Grundlæggende retopologi ved brug af 3DCoat : I denne lektion vil Ryan Ribot vise dig det grundlæggende i at genopologisere objekter ved hjælp af 3DCoat. Af 3Dmotive.

Duplikere et Retopo Mesh : Denne video demonstrerer to primære metoder til duplikering af retopo Mesh.

Gromit Retopology Time Lapse Time lapse af den proces, der blev brugt til at retopo Gromit-modellen. Af BotchedTaco.

Pipeline med andre apps

Blender til 3DCoat PBR Smart Materials : Dette er en tutorial, hvor jeg viser, hvordan man bruger materialer fra en blender i 3DCoat til at tilføje smarte materialer til separate dele af modellen. Af Jayanam.

Blender PBR Shader til 3DCoat Smart materialer tutorial : I denne tutorial til Blender , der bruger 3DCoat PBR materialer, viser jeg, hvordan man export PBR teksturer som diffuse, normale kort, ruhed og metalhed og bruger det i en Blender PBR shader. Af Jayanam.

Blender 3Dcoat PBR Tutorial : Denne tutorial handler om at skabe en hård overflademodel med Blender og teksturere den med 3DCoat med PBR -materialer. Af Jayanam.

Mixamo og 3DcoatExternal Link : Denne video fra 2012 demonstrerer arbejdsgangen mellem Mixamo og 3DCoat.

Hård overflade

3Dcoat til Hardsurface Design Dette er en introduktionsvideo om 3DCoat til design af hårde overflader. Her vil jeg dække de grundlæggende værktøjer, jeg bruger til at blokere hårde overflademodeller i 3DCoat. Af GameDev The Pipeline.

Retopo Room Pt.1 : Denne video begynder Retopo stadiet af denne gennemgang, inklusive en demonstration af brugen af Kitbashing værktøjssættet til at få adgang til og bruge Model/Mesh-hurtigt forudindstillinger som udgangspunkt.

Tips til modellering af hårde overflader : Nogle tips om modellering af hårde overflader med 3D Coat ved hjælp af Cutoff Tool, VoxLayer, Extrude and transform-værktøjer. Af Psionic Games.
Redigere

Værktøjstip

Voxel modellering: Skab affasninger

Multiopløsning til Voxel Sculpting

Tips til brug af Mannequin

Hurtigt tip: Brug af VoxHide som et maskeringsværktøj : Denne video demonstrerer, hvordan VoxHide-værktøjet kan bruges som et maskeringsværktøj i stedet for en Freeze Brush, som kun virker i overfladetilstand.

Oprettelse af en 3D- Brush : Denne video demonstrerer, hvordan du tager en model, du allerede har på din harddisk, eller opretter en direkte i 3DCoat til brug som en 3D- Brush; replikere objektet langs dit penselstrøg.

Skitsering i 3DCoat: Pt.1 Canvas Setup : Denne video begynder en kort serie, der demonstrerer 3DCoats skitseegenskaber og unikke appel som et skitseværktøj i enhver kunstners pipeline.

Invertering af Voxel valg med Cutoff & Hide Tool : Denne video er en hurtig demonstration ved hjælp af Cutoff and Hide Tool i 3DCoats Voxel Workspace. Viser primært, hvordan man inverterer en markering ved hjælp af de tilknyttede, men lidet kendte genvejstaster.

2-akset widget

TransPose Tool Poly Groups : Denne video demonstrerer et par nye tilføjelser til Pose Tool i 3DCoat 4.9. Den ene er vinkelsnap for præcise lineære valg. Den anden er Poly Group-funktionalitet indbygget i Pose-værktøjet.

Hvordan

Tildel genvejstaster til faner

Gratis 3DCoatPrint

Hurtigt kig i gratis 3DCoatPrint

Crash Intro til Gratis 3D Coat Print

Begynder let lyssabel design i gratis 3D Coat frakkeprint

3DCoatPrint: Navigation

3DCoatPrint: Understøtter

3DCPrint: RMB-menu

3DCoatPrint: Forhindrer bundsmeltningseffekt (elefantfod).

3DCoatPrint: Forhindrer plastisk ekspansionseffekt

3DCoatPrint: Primitiver

3DCoatPrint: Booleans

3DCoatPrint: Symmetri

3DCoatPrint: Cutoff Tool

3DCoatPrint: Historietilstand

3DCoatPrint: Eksempelprojekt

3DCoatPrint: Opret mesh fra billede

Skulptering af miniature til 3D-print i 3D Coat – Del 1 – Skulptering

Skulptering af miniature til 3D-print i 3DCoat – Del 2 – 3D-print

Legetøjsbil 3D Coat til 3D-udskrivning – Del 1 – Skulptering

Legetøjsbil 3D Coat Design til 3D Print – Del 2 – Udskrivning