Utbildningshandledningar

Allmän

Vanliga arbetsflöden : Den här videoserien täcker några typiska arbetsflöden i 3DCoat, och hur de involverar de olika arbetsytorna/verktygsuppsättningarna i applikationen.

3DCoat Allmän översikt : Den här serien är inte på något sätt ett kompendium av allt 3DCoat; syftet är att visa dig de mest användbara funktionerna så snabbt som möjligt, vilket är vad jag skulle ha velat när jag lärde mig 3DCoat.
Här pratar vi om några av de universella grunderna. Målet är att göra dig bekant med grunderna och komma igång med en löpstart. (Av David Schoneveld)

Hur man skapar en 3D-modell för videospel – Ämne: Fantasivapen : I den här handledningsserien kommer du att lära dig hur du skapar en 3D-modell för videospel. Detta är den första delen av den lilla tutorialserien. I den här delen får du se hur jag skapar ett konceptkonstverk i photoshop. Av Christoph Werner.

3DCoat – Bra skulpteringsprogram för 2D-artister som vill övergå till 3D : Översikt över en fantastisk skulpteringsprogramvara och ett av mina favoritprogram överlag.

The Gun : Komplett arbetsflöde av en Sci-Fi Gun, baserad på M3 Predator från Mass Effect. Av Kalten1979.

Modellering

3DCoat Low-Poly-modellering för nybörjare #1. Modeling Room UI : Videon demonstrerar nybörjarguiden till Modeling Room i 3DCoat 2022. Modelling Room UI.

3DCoat Low-Poly-modellering för nybörjare #2. Navigation : Videon demonstrerar nybörjarguiden till modelleringsrummet i 3DCoat 2022. Navigering.

3DCoat Low-Poly-modellering för nybörjare #3. Primitiver och urval. Del 1 : Videon demonstrerar nybörjarguiden till modelleringsrummet i 3DCoat 2022. Primitiver och urval. Del 1.

3DCoat Low-Poly-modellering för nybörjare #4. Primitiver och urval. Del 2 : Videon demonstrerar nybörjarguiden till modelleringsrummet i 3DCoat 2022. Primitiver och urval. Del 2.

Hur man skapar en skeppsmodell från grunden med 3DCoat – Del 1 : Den här videon börjar den projektbaserade serien, som modellerar ett gammalt träskepp och börjar med en bildreferensuppsättning.

Hur man skapar en skeppsmodell från grunden med 3DCoat. Del 2 : Detta är den andra delen av en videohandledning om att skapa ett historiskt fartyg från A till Ö med 3DCoat.

Hur man skapar en skeppsmodell från grunden med 3DCoat. TimeLapse : Detta är timelapsen av en videohandledning om att skapa ett historiskt fartyg från A till Ö med 3DCoat.

Att modellera en helikopter i 3DCoat 2021. Handledning : Den här självstudievideon demonstrerar modelleringspipelinen i 3DCoat 2021 och dess mångsidiga verktygsuppsättning för att skapa 3D-modeller från grunden.

Soft Selection : Den här videon demonstrerar den nya Soft Selection-funktionen i 3DCoat 2022 för Retopo och Modeling-arbetsytorna.

New Modeling Tools Demo Pt.1 : Den här videon börjar en enkel demonstration av några av de nya modellverktygen i 3DCoat 2021, av vilka några är kurvbaserade

New Modeling Tools Demo Pt.2 : Den här videon fortsätter serien genom att visa en kort demo av några av de nya Modeling Tools i 3DCoat 2021

New Modeling Tools Demo Pt.3 : Den här videon fortsätter en serie som visar några av de nya modelleringsverktygen i 3DCoat 2021, och några justeringar till äldre.

New Modeling Tools Demo Pt. 4: Den här videon fortsätter serien och visar några av de nya modelleringsverktygen i 3DCoat 2021, tillsammans med några äldre som nya användare kommer att vilja lära sig om. Den demonstrerar extruderingsfunktionaliteten inbyggd i Transform Tool, såväl som verktyg för att stänga hål i ett nät och justera Vertices med det nya “Align Vertices”-verktyget.

New Modeling Tools Demo Pt. 5: Den här videon fortsätter serien och visar några av de nya modelleringsverktygen (samt några äldre men viktiga för nya användare att upptäcka). Den täcker användningen av Smart Extrude-verktyget för att skapa benen, Spine-verktyget för svansen, Bevel-verktyget och Live Smooth-funktionen.

New Modeling Tools Demo Pt 6: Den här videon avslutar serien som visar några av de nya modelleringsverktygen i 3DCoat 2021, med hjälp av New Curves + Swept N Generator för att skapa mesh för öronen på Rhino -modellen och det nya Bridge-verktyget.

Måla

PBR Smart Materials : Det här är bara en snabb video som jag gjorde som visar några av 3DCoats nya och fantastiska PBR material. Du kan skapa alla nya material från grunden, men det kommer med ett gäng förgjorda sådana, och de har många funktioner du kan justera för att ändra hur det ser ut. (av Phil Nolan)

PBR förhandsgranskningsalternativ

Painting : Detta visar några av de vanligaste målarverktygen man kan använda i ett liknande projekt. Det är inte avsett att vara en handledning om textureringsmålningstekniker.

Bildväljare : Den här videon demonstrerar bildväljaren i 3DCoat, som låter användaren prova färginformation från en bild, samt fungera som en dockningsbar referensbild.

Använda referensbilder : Den här videon visar användningen av referensbilder. Antingen som bildplan i visningsporten eller användning av bildväljaren som en statisk referensbild i användargränssnittet.

Paint Mesh to Sculpt Mesh : Den här videon visar stegen som behövs för att skicka en kopia av ett Paint Mesh till Sculpt Workspace (där det blir ett Sculpt Mesh som kan voxeliseras eller ha dynamisk tessellation applicerad på det) och bake småskaliga skulpteringsredigeringar tillbaka till Paint Mesh via en ny normal map.

Från Paint Room till Sculpt och tillbaka igen : Den här videon visar en metod man kan använda för att få din modell … helt förskjuten (med allt arbete du kanske redan har gjort med bildbaserad skulptering) … från Paint Room till Voxel Room till gör några skulpterande redigeringar där.
bake sedan en uppdaterad displacement map som kan läggas till i Paint Room.

import : Hur man import en textur som ska användas som lagertransparensinformation (alfakanal) inuti 3DCoat. Det är omöjligt att import alfainformation direkt till 3D Coat men visa en kort lösning för att göra det ändå.
Förklara dessutom hur man målar flexibel alfainformation och hur funktionen “Länkat lager” hjälper här. Av Christoph Werner.

Baking av Ptex -texturer på ett nät med befintliga UVs:er : hur man bake texturer efter att ha använt Ptex UV/Texturing-metoden till ett nät med en befintlig UV karta. Ganska praktiskt om du vill använda Ptex -formatet i 3DCoat som ett “lagrings”-format med dina högupplösta detaljer och bake till lägre upplösta texturer efter behov. Av Javis Jones.

Skulptera

Multi-Resolution i 3DCoat: Multi-Resolution låter dig arbeta med modellen på flera nivåer av detaljer samtidigt som du smidigt bibehåller detaljerna på höga nivåer. Redigera modellen på valfri nivå av detaljeringen. Alla dina redigeringar sparas smidigt på alla nivåer. Du kan också ta nätet från modelleringsrummet och använda det som den lägsta nivån. Alla höga nivåer kommer att omvandlas smidigt därefter. Det unika med Multi-Resolution i 3DCoat är att nätstrukturen för de låga och de höga nivåerna kan vara helt olika.

Sculpting Cartoon Character, Elmer Fudd : Detta är ett enkelt och roligt projekt timelapse av modellerings-/skulpteringsprocessen man kan använda för att skapa en seriefigur som denna. Det är inte utformat för att vara ett utställningsfönster eller en utarbetad utbildningsvideo – bara en glimt av några av de verktyg man kan använda för ett projekt av liknande omfattning.

Grundläggande vapenkoncept : Skulptering av hårda vapen.

Damaged Pillar : Damaged Pillar handledningsserie. Av Ignertia.

pelare och vinstockar : En snabb handledning som visar hur man modellerar en pelare och lägger till detaljerad struktur med hjälp av bilder och vinstockar. Av Psionic Games.

Att göra en terräng .

Munk med grädde .

Skapa kaklade texturer : Den här videon visar en metod som är tillgänglig för användare av 3DCoat, att skapa sina egna sömlösa kakelstrukturer.

Lägga till tjocklek : Den här videon handlar om att lägga till tjocklek på ett voxelobjekt i 3DCoat, och varför det är så viktigt att använda. Voxels är till sin natur volymetriska och kan därför inte fungera ordentligt med enkelsidiga och öppna maskor. Därför krävs en viss “tjocklek” för att få det att fungera.
Den är idealisk för att applicera den tjockleken i ens värdapplikation innan import, men om det inte är möjligt är det här sättet att lägga till det precis innan voxelisering av objektet.

Skapa en munhåla : Den här videon visar en teknik för att skulptera/modellera en munhåla för en karaktär i Sculpt-arbetsytan.

Snabbtips: Åtgärda importer med låg polygonnät .

Bergskulptering och texturering : Snabbhandledning om skulptering, autoretopologi och texturering av ett enkelt stenobjekt. Av Psionic Games.

Skulptera ett stenigt golv : Skulptera ett enkelt stenigt golv eller vägg med hjälp av byggborsten, skrapborsten och lite enkel texturering. Av Psionic Games.

Expressive Sculpting av Anton Tenitsky.

Kakelbar skulptering Oldschool Metod för tungt nät Pratar om att använda instanser för enklare kakelbart nätbakning av Anton Tenitsky.

Skapa Morph Targets: Den här videon täcker den uppdaterade processen för att skapa Morph Targets eller Blend Shapes i 3DCoat, med syftet att exportera till en större 3D-animeringsprogram. Modell med tillstånd av Leigh Bamforth

UV

UV AutoMap Demonstration: Skapa bara din UV karta automatiskt med ett klick med hjälp av AutoMap!


Kitbashing

Kitbashing med verktyget Primitives : Den här videon visar möjligheten att ta vilken modell som helst från Kitbashing Toolset och omedelbart använda den som en Freeform Primitive. Arbetar väldigt snabbt med att skala och forma ett objekt i farten.

Kitbashing Tools : Den här videon demonstrerar Kitbashing Tools i 3D Coat, som möjliggör snabb och effektiv lagring eller hämtning av Voxel Layer-innehåll eller standardfiler i OBJ-format. 3DCoat skapar miniatyrbilder för var och en och visar dem på en dockningsbar pall för enkel åtkomst.

inspelare modellering : av Сергей Бакулин.

Speed Sculpt

Däck och hjul av Sándor Veres ‘Allexr’.

Miner Armor av Kurzor.

Skulptering av varelsehuvud av Anton Tenitsky.

CBlock : skulptera med sammanfogningsverktyg och Retopo -rum. Av Hextor.

FR rustning

3DCOATober : Denna videoserie av Sándor Veres ‘Allexr’ visar en månad med dagliga skulpturer. Det är uppriktigt sagt extraordinärt och ett måste att se.

Helmet Timelapse : En grov skiss av en sci-fi-hjälm av Fotis Tsantilas.

Sci-fi-panel : av Sándor Veres ‘Allexr’.

Retopo

Retopo projekt : Den här videon startar en serie som täcker retopologin av ett halvkomplext Voxel objekt, som har flera underkomponenter.

Retopo Room Pt.2 : Den här videon fortsätter genomgången av Retopology-verktygen i 3DCoat och inkluderar demonstrationer av Strokes-verktyget och grundläggande Auto-Retopo-användning.

Retopo Room Pt3 UV Edit : Den här videon berör några av UV verktygen i Retopo Room under denna genomgång.

Retopo Room Pt.4: AutoRetopo : Den här videon fortsätter genomgången av Retopo verktygsuppsättningen i 3DCoat, men börjar en djupare utforskning av de nya Auto-Retopo-förbättringarna.

Retopo Room Pt.7: Manuella Retopo verktyg : Den här videon täcker några av de manuella Retopologi-verktygen i 3D Coat, såsom ADD/SPLIT-verktyget, POINTS & FACES-verktyget och QUADS-verktyget.

Retopologiverktyg: Relax Retopo Mesh : Den här videon täcker de olika metoderna och verktygen för att slappna av alla eller utvalda delar av ett Retopologiserat nät.

ORC Auto Retopology med användardefinierade guider : Övergripande demonstration av Auto-Retopology-verktygen.

Toad retopo handledning : By Betweenlimits.

Grundläggande om retopologi : Koncept och grundläggande verktyg för att få dig att retopologisera snabbt. Ger ett resultat som lämpar sig för animering i Max eller Maya. Av ZenithII.

Grundläggande retopologi med 3DCoat : I den här lektionen kommer Ryan Ribot att visa dig grunderna för att retopologisera objekt med 3DCoat. Av 3Dmotive.

Duplicera ett Retopo Mesh : Den här videon visar två primära metoder för att duplicera retopo Mesh.

Gromit Retopology Time Lapse Tidsförlopp för processen som användes för att retopo Gromit-modellen. Av BotchedTaco.

Pipeline med andra appar

Blender till 3DCoat PBR Smart Materials : Detta är en handledning där jag visar hur man använder material från en blender i 3DCoat för att lägga till smarta material för separata delar av modellen. Av Jayanam.

Blender PBR Shader för 3DCoat Handledning för smarta material : I den här handledningen för Blender med 3DCoat PBR material visar jag hur man export PBR texturer som diffusa, normala kartor, grovhet och metallhet och använder den i en Blender PBR -skuggning. Av Jayanam.

Blender 3Dcoat PBR Tutorial : Denna handledning handlar om att skapa en hård ytmodell med Blender och texturera den med 3DCoat med PBR -material. Av Jayanam.

Mixamo och 3DcoatExternal Link : Denna video från 2012 visar arbetsflödet mellan Mixamo och 3DCoat.

Hård yta

3Dcoat for Hardsurface Design Detta är en introduktionsvideo om 3DCoat för hård ytdesign. Här kommer jag att täcka de grundläggande verktygen jag använder för att blockera hårda ytmodeller i 3DCoat. Av GameDev The Pipeline.

Retopo Room Pt.1 : Den här videon börjar Retopo -stadiet av denna genomgång, inklusive en demonstration av hur man använder Kitbashing verktygsuppsättningen för att komma åt och använda Model/Mesh snabbt förinställningar som startpunkter.

Tips för modellering av hårda ytor : Några tips om modellering av hårda ytor med 3D Coat med hjälp av Cutoff Tool, VoxLayer, Extrude och transformeringsverktyg. Av Psionic Games.
Redigera

Verktygstips

Voxel Modeling: Skapa avfasningar

Multiupplösning för Voxel Sculpting

Tips för att använda skyltdockan

Snabbtips: Använda VoxHide som ett maskeringsverktyg : Den här videon visar hur VoxHide-verktyget kan användas som ett maskeringsverktyg istället för en Freeze Brush, som bara fungerar i ytläge.

Skapa en 3D- Brush : Den här videon visar hur du tar en modell du redan har på din hårddisk eller skapar en direkt i 3DCoat för att använda som en 3D- Brush; replikera objektet längs ditt penseldrag.

Skissning i 3DCoat: Pt.1 Canvas Setup : Den här videon börjar en kort serie som visar 3DCoats skissfunktioner och unika dragningskraft som ett skissverktyg i alla konstnärers pipeline.

Invertera Voxel val med Cutoff & Hide Tool : Den här videon är en snabb demonstration med Cutoff and Hide Tool i 3DCoats Voxel Workspace. Visar i första hand hur man inverterar en markering med de associerade men föga kända snabbtangenterna.

2 Axis Widget

TransPose Tool Poly Groups : Den här videon visar några nya funktionstillägg till Pose Tool i 3DCoat 4.9. En är vinkelsnäppning för exakta linjära val. Den andra är Poly Group-funktionalitet inbyggd i Pose-verktyget.

Hur

Tilldela snabbtangenter till flikar

Gratis 3DCoatPrint

Snabbtitt i gratis 3DCoatPrint

Crash Intro to Free 3D Coat Print

Nybörjare Easy Light Sabre Design i gratis 3D Coat Print

3DCoatPrint: Navigering

3DCoatPrint: Stöder

3DCPrint: RMB-meny

3DCoatPrint: Förhindra bottensmältning (elefantfot).

3DCoatPrint: Förhindra plastexpansionseffekt

3DCoatPrint: Primitiver

3DCoatPrint: Booleans

3DCoatPrint: Symmetri

3DCoatPrint: Cutoff Tool

3DCoatPrint: Historiktillstånd

3DCoatPrint: Exempelprojekt

3DCoatPrint: Skapa mesh från bild

Skulptera miniatyr till 3D-utskrift i 3D Coat – Del 1 – Skulptering

Skulptera miniatyr till 3D-utskrift i 3DCoat – Del 2 – 3D-utskrift

Leksaksbil 3D Coat Design till 3D-utskrift – Del 1 – Skulptering

Leksaksbil 3D Coat Design till 3D-utskrift – Del 2 – Utskrift