Képzési oktatóanyagok

Tábornok

Gyakori munkafolyamatok : Ez a videósorozat bemutatja a 3DCoat néhány tipikus munkafolyamatát, és azt, hogy ezek hogyan érintik a különböző munkaterületeket/eszközkészleteket az alkalmazásban.

A 3DCoat általános áttekintése : Ez a sorozat semmi esetre sem a 3DCoat összessége; a cél az, hogy a lehető leggyorsabban megmutassam a leghasznosabb funkciókat, amit szerettem volna a 3DCoat tanulása során.
Itt néhány univerzális alapról beszélünk. A cél az, hogy megismerkedjen az alapokkal, és elinduljon a futás. (David Schoneveld)

Hogyan készítsünk 3D-s modellt videojátékokhoz – Téma: Fantáziafegyver : Ebben az oktatóanyag-sorozatban megtudhatja, hogyan hozhat létre 3D-s modellt videojátékokhoz. Ez a kis oktatóanyag-sorozat első része. Ebben a részben látni fogja, hogyan készítek koncepciógrafikát Photoshopban. Írta: Christoph Werner.

3DCoat – Nagyszerű szobrászszoftver 2D-s művészeknek, akik 3D-re szeretnének áttérni : Egy nagyszerű szobrászszoftver áttekintése, és összességében az egyik kedvenc programom.

The Gun : A Sci-Fi fegyver teljes munkafolyamata, a Mass Effect M3 Predatorján alapul. Szerző: Kalten1979.

Modellezés

3DCoat Low-Poly modellezés kezdőknek #1. Modellezőterem felhasználói felület : A videó bemutatja a kezdőknek szóló útmutatót a 3DCoat 2022 modellező szobájához. Modellezőterem felhasználói felület.

3DCoat Low-Poly modellezés kezdőknek #2. Navigáció : A videó bemutatja a kezdőknek szóló útmutatót a 3DCoat 2022 modellező szobájához. Navigáció.

3DCoat Low-Poly modellezés kezdőknek #3. Primitívek és szelekciók. 1. rész : A videó bemutatja a kezdőknek szóló útmutatót a 3DCoat 2022 modellező szobájához. Primitívek és kiválasztások. 1. rész.

3DCoat Low-Poly modellezés kezdőknek #4. Primitívek és szelekciók. 2. rész : A videó bemutatja a 3DCoat 2022 modellezőszobájának kezdő útmutatóját. Primitívek és kiválasztások. 2. rész.

Hajómodell készítése a semmiből a 3DCoat segítségével – 1. rész : Ez a videó a projekt alapú sorozatot indítja, egy régi fából készült hajót modellezve egy képreferencia beállítással kezdődik.

Hogyan készítsünk hajómodellt a semmiből a 3DCoat segítségével. 2. rész : Ez a második része egy oktatóvideónak, amely egy történelmi hajó létrehozásáról szól A-tól Z-ig a 3DCoat segítségével.

Hogyan készítsünk hajómodellt a semmiből a 3DCoat segítségével. TimeLapse : Ez egy oktatóvideó timelapseje egy történelmi hajó létrehozásáról A-tól Z-ig a 3DCoat segítségével.

Helikopter modellezése a 3DCoat 2021 programban. Oktatóanyag : Ez az oktatóvideó bemutatja a 3DCoat 2021 modellezési folyamatát és annak sokoldalú eszközkészletét, amellyel 3D modelleket hozhat létre a semmiből.

Soft Selection : Ez a videó bemutatja a 3DCoat 2022 új Soft Selection funkcióját a Retopo és Modeling munkaterületekhez.

Új modellezőeszközök bemutatója, 1. rész : Ez a videó a 3DCoat 2021 néhány új modellező eszközének egyszerű bemutatóját kezdi, amelyek közül néhány Curve-alapú

Új modellezőeszközök bemutató 2. rész : Ez a videó a sorozatot folytatja, bemutatva a 3DCoat 2021 néhány új modellező eszközének rövid bemutatóját

Új modellezőeszközök bemutatója, 3. rész : Ez a videó egy sorozatot folytat, amely bemutatja a 3DCoat 2021 néhány új modellező eszközét, valamint a régebbiek néhány módosítását.

New Modeling Tools Demo Pt. 4: Ez a videó a sorozatot folytatja, bemutatva néhány új modellező eszközt a 3DCoat 2021-ben, valamint néhány régebbi eszközt, amelyeket az új felhasználók szeretnének megismerni. Bemutatja az átalakítási eszközbe épített extrudálási funkcionalitást, valamint a hálóban lévő lyukak lezárására és a csúcsok igazítására szolgáló eszközöket az új “Align Vertices” eszközzel.

New Modeling Tools Demo Pt. 5: Ez a videó folytatja a sorozatot, bemutatva néhány új modellező eszközt (valamint néhány régebbi, de fontos eszközt, amelyet az új felhasználók felfedezhetnek). Lefedi a Smart Extrude eszköz használatát a lábak létrehozásához, a Spine eszközt a farokhoz, a Bevel eszközt és a Live Smooth funkciót.

Új modellezőeszközök bemutatója, 6. rész: Ez a videó a 3DCoat 2021 néhány új modellező eszközét bemutató sorozatot zárja le, a New Curves + a Swept N Generator segítségével létrehozva a hálót a Rhino modell füleihez és az új Bridge eszközhöz.

Festék

PBR intelligens anyagok : Ez csak egy gyors videó, amit készítettem, és bemutatja a 3DCoat néhány új és fantasztikus PBR anyagát. Az összes új anyagot a semmiből létrehozhatja, de egy csomó előre elkészített anyagot tartalmaz, és számos funkciójuk van, amelyek módosításával megváltoztathatja a megjelenését. (Phil Nolan írása)

PBR előnézeti beállítások

Textúra Painting : Ez bemutatja azokat a gyakoribb festőeszközöket, amelyeket egy hasonló projektben használhatunk. Nem célja, hogy oktatóanyag legyen a textúrás festési technikákról.

Image Picker : Ez a videó bemutatja a 3DCoat képválasztót, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy színinformációkat vegyen a képből, valamint dokkoló referenciaképként szolgáljon.

Referenciaképek használata : Ez a videó a referenciaképek használatát mutatja be. Akár képsíkokként a nézetablakban, akár a Képválasztó statikus referenciaképként való használata a felhasználói felületen belül.

Paint Mesh to Sculpt Mesh : Ez a videó bemutatja azokat a lépéseket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy egy Paint Mesh másolatát elküldjük a Sculpt Workspace-re (ahol egy Sculpt Mesh lesz belőle, amely voxelizálható vagy dinamikus tesszelláció alkalmazható rá), és kis méretű szobrászati szerkesztéseket bake . vissza a Paint Mesh-hez egy új normal map keresztül.

A festőszobából a szobrászatba és vissza : Ez a videó azt a módszert mutatja be, amellyel modelljét teljesen elmozdíthatja (bármilyen munkával, amelyet már végzett képalapú szobrászattal)… a festőszobából a Voxel szobába végezzen ott néhány szobrászati szerkesztést.
Ezután bake egy frissített displacement map , amely hozzáadható a Festőszobához.

Alfa import : Hogyan import textúrát réteg átlátszósági információként (Alpha csatorna) a 3DCoat belsejében. Lehetetlen az alfa-információkat közvetlenül a 3D Coat import , de ennek ellenére mutasson meg egy rövid megoldást.
Ezenkívül magyarázza el, hogyan kell rugalmas alfa-információkat festeni, és hogyan segít itt a „Linked layer” funkció. Írta: Christoph Werner.

Ptex textúrák hálóra Baking meglévő UVs sugárzással : hogyan kell textúrákat bake a Ptex UV/Texturálás módszer használata után meglévő UV térképpel rendelkező hálóra. Nagyon hasznos, ha a Ptex formátumot a 3DCoat „tárolási” formátumként szeretné használni a nagy felbontású részletekkel, és szükség szerint kisebb felbontású textúrákra bake . Írta: Javis Jones.

Farag

Többfelbontású 3DCoat: A Multi-Resolution lehetővé teszi, hogy a modellel több részletszinten dolgozzon, miközben a részleteket zökkenőmentesen magas szinten tartja. Szerkessze a modellt a részletezés bármely szintjén. Minden szerkesztését zökkenőmentesen menti minden szinten. A hálót a Modellezőteremből is elviheted, és a legalacsonyabb szintként használhatod. Az összes magas szint ennek megfelelően zökkenőmentesen átalakul. A 3DCoat Multi-Resolution egyedülálló tulajdonsága, hogy az alacsony és a magas szintek hálószerkezete teljesen eltérő lehet.

Rajzfilmfigura szobrászata, Elmer Fudd : Ez egy egyszerű és szórakoztató projekt timelapse a modellezés/szobrászat folyamatából, amivel egy ilyen rajzfilmfigurát lehet létrehozni. Nem bemutatónak vagy bonyolult oktatóvideónak készült – csak egy pillantás néhány olyan eszközre, amelyet egy hasonló hatókörű projekthez használhatunk.

Alapvető fegyverkoncepció : Fegyver kemény felületű szobrászata.

Damaged Pillar : Damaged Pillar oktatósorozat. Ignertia által.

Pillar & vines : Gyors oktatóanyag, amely bemutatja, hogyan modellezhet egy oszlopot, és hogyan adhat hozzá részletes textúrát képek és szőlők segítségével. A Psonic Games által.

Terep készítése .

Fánk tejszínnel .

Csempézett textúrák létrehozása : Ez a videó egy olyan módszert mutat be, amely a 3DCoat felhasználói számára elérhető saját zökkenőmentes csempézett textúrák létrehozására.

Vastagság hozzáadása : Ez a videó bemutatja a 3DCoat voxel objektum vastagságának hozzáadását, és azt, hogy miért olyan fontos a használata. A voxelek természetüknél fogva volumetrikusak, ezért nem működnek megfelelően egyoldalas és nyitott hálókkal. Ezért bizonyos „vastagság” szükséges ahhoz, hogy működjön.
Ideális arra, hogy ezt a vastagságot a gazdaalkalmazásban importálás előtt alkalmazza, de ha ez nem lehetséges, akkor ez a módja annak, hogy közvetlenül az objektum voxelizálása előtt adja hozzá.

Szájüreg létrehozása : Ez a videó egy technikát mutat be egy karakter szájüregének kialakítására/modellezésére a Sculpt munkaterületen.

Gyors tipp: Az alacsony sokszögű hálóimportálás javítása .

Sziklafaragás és textúra : Gyors oktatóanyag a szobrászatról, az automatikus retopológiáról és egy egyszerű sziklatárgy textúrájáról. A Psonic Games által.

Sziklás padló faragása : Egyszerű sziklás padló vagy fal faragása építőkefe, kaparó kefe és néhány egyszerű textúra segítségével. A Psonic Games által.

Anton Tenitskykifejező szobrászata .

Csempézhető szobrászat Oldschool módszer nehéz hálóhoz Anton Tenitsky- tól .

Morph Targets létrehozása: Ez a videó a Morph Targets vagy Blend Shapes létrehozásának frissített folyamatát mutatja be a 3DCoat alkalmazásban, azzal a céllal, hogy exportálja őket egy nagyobb 3D animációs alkalmazásba. A modell Leigh Bamforth jóvoltából

UV

UV AutoMap bemutató: Csak egy kattintással hozza létre automatikusan UV térképét az AutoMap segítségével!


Kitbashing

Kitbashing a Primitives eszközzel : Ez a videó azt mutatja be, hogy a Kitbashing eszközkészletből bármilyen modellt le lehet venni, és azonnal szabad formájú primitívként használni. Egy objektum menet közbeni méretezése és formázása nagyon gyors elvégzése.

Kitbashing Tools : Ez a videó bemutatja a Kitbashing eszközöket 3D Coat, amelyek lehetővé teszik a Voxel Layer tartalmak vagy szabványos OBJ formátumú fájlok gyors és hatékony tárolását vagy visszakeresését. A 3DCoat mindegyikhez miniatűr képeket hoz létre, és egy dokkoló raklapon jeleníti meg a könnyű hozzáférés érdekében.

felvevő modellezés : Сергей Бакулин.

Speed Sculpt

Tire & Wheel Veres Sándor ‘Allexr’.

Bányászpáncél – Kurzor.

Lényfej-szobrászat – Anton Tenitsky.

CBlock : szobrászat egyesítő eszközzel és Retopo szobával. Hextor által.

FR Armor

3DCOATober : Veres Sándor ‘Allexr’ videósorozata egy hónapnyi napi szobrászatot mutat be. Őszintén szólva rendkívüli és kötelező látni.

Sisak Timelapse : Fotis Tsantilas sci-fi sisakjának durva vázlata.

Sci-fi panel : Veres Sándor ‘Allexr’.

Retopo

Retopo Project : Ez a videó egy sorozatot indít el, amely egy több alkomponensből álló félig összetett Voxel objektum retopológiáját fedi le.

Retopo Room Pt.2 : Ez a videó folytatja a 3DCoat retopológiai eszközeinek végigjátszását, és bemutatja a Strokes eszközt és az alapvető Auto-Retopo használatát.

Retopo Room Pt3 UV szerkesztés : Ez a videó néhány UV eszközt érint a Retopo szobában a bemutató során.

Retopo Room Pt.4: AutoRetopo : Ez a videó a 3DCoat Retopo eszközkészletének végigjátszását folytatja, de megkezdi az új Auto-Retopo fejlesztések mélyebb felfedezését.

Retopo szoba 7. rész: Kézi Retopo eszközök : Ez a videó a 3D Coat néhány kézi retopológiai eszközét ismerteti, mint például az ADD/SPLIT eszközt, a PONTS & FACES eszközt és a QUADS eszközt.

Retopológiai eszközök: Retopo ellazítása : Ez a videó a retopologizált háló egészének vagy egyes részeinek lazításának különböző módszereit és eszközeit mutatja be.

ORC Auto Retopology felhasználó által meghatározott útmutatókkal : Az Auto-Retopology eszközök átfogó bemutatása.

Varangy retopo oktatóanyaga : Betweenlimits.

A retopológia alapjai : Fogalmak és alapvető eszközök a gyors retopologizáláshoz. Max vagy Maya animációhoz megfelelő eredmény adása. Szerző: ZenithII.

Alapvető retopológia a 3DCoat használatával : Ebben a leckében Ryan Ribot bemutatja az objektumok 3DCoat segítségével történő újratopológiájának alapjait. A 3Dmotive által.

Retopo háló sokszorosítása : Ez a videó két elsődleges módszert mutat be a retopo hálók sokszorosítására.

Gromit Retopology Time Lapse A Gromit-modell retopo használt folyamat idő telik el. Írta: BotchedTaco.

Csővezeték más alkalmazásokkal

Blender a 3DCoat PBR intelligens anyagokhoz : Ez egy oktatóanyag, amelyben bemutatom, hogyan kell egy blender modell anyagait használni a 3DCoat , hogy intelligens anyagokat adjon hozzá a modell különálló részeihez. Írta: Jayanam.

Blender PBR Shader for 3DCoat Intelligens anyagok oktatóanyaga : Ebben a 3DCoat PBR anyagokat használó Blender készült oktatóanyagban bemutatom, hogyan export PBR textúrákat, például diffúz, normál térképeket, érdességeket és fémességet, és hogyan használhatja azt a Blender PBR shaderben. Írta: Jayanam.

Blender 3Dcoat PBR oktatóanyag : Ez az oktatóanyag egy kemény felületi modell létrehozásáról szól a Blender és textúrájáról PBR anyagokat tartalmazó 3DCoat . Írta: Jayanam.

Mixamo és 3DcoatExternal Link : Ez a 2012-es videó a Mixamo és a 3DCoat közötti munkafolyamatot mutatja be.

Kemény felület

3Dcoat Hardsurface Design Ez egy bevezető videó a 3DCoat kemény felület kialakításához. Itt bemutatom azokat az alapvető eszközöket, amelyekkel blokkolom a kemény felületű modelleket a 3DCoat. Szerző: GameDev The Pipeline.

Retopo Room Pt.1 : Ezzel a videóval kezdődik ennek a bemutatónak a Retopo szakasza, beleértve a Kitbashing eszközkészlet bemutatását a Model/Mesh gyors előre beállított kiindulási pontok elérésére és használatára.

Tippek kemény felület modellezéséhez : Néhány tipp a kemény felület modellezéséhez 3D Coat a Cutoff Tool, VoxLayer, Extrude és Transform eszközök használatával. A Psonic Games által.
Szerkesztés

Eszköztippek

Voxel modellezés: Ferde vágások létrehozása

Többfelbontású Voxel Sculpting

Tippek a Manöken használatához

Gyors tipp: A VoxHide használata maszkolóeszközként : Ez a videó bemutatja, hogyan használható a VoxHide eszköz maszkolóeszközként a Kimerevítő Brush helyett, amely csak Felületi módban működik.

3D Brush létrehozása : Ez a videó bemutatja, hogyan készíthet egy modellt, amely már a merevlemezén van, vagy hogyan hozhat létre egyet közvetlenül a 3DCoat , hogy 3D Brush használhassa; az objektum megismétlése az ecsetvonás mentén.

Vázlatkészítés 3DCoat: Pt.1 Canvas Setup : Ez a videó egy rövid sorozatot indít, amely bemutatja a 3DCoat vázlatkészítési képességeit és egyedi vonzerejét, mint bármely művész vázlatkészítő eszköze.

Voxel megfordítása a Levágás és elrejtés eszközzel : Ez a videó egy gyors bemutató a 3DCoat Voxel munkaterületén található Levágás és elrejtés eszköz használatával. Elsősorban azt mutatja be, hogyan lehet megfordítani egy kijelölést a kapcsolódó, de kevéssé ismert gyorsbillentyűkkel.

2 Axis Widget

TransPose Tool Poly Groups : Ez a videó bemutatja a 3DCoat 4.9 Pose Tool néhány új funkciójának kiegészítését. Az egyik a szögpattanás a pontos lineáris kiválasztáshoz. A másik a Poly Group funkció, amely a Pose eszközbe van beépítve.

Hogyan kell

Gyorsbillentyűk hozzárendelése a lapokhoz

Ingyenes 3DCoatPrint

Gyors áttekintés az ingyenes 3DCoatPrint

Crash Intro az ingyenes 3D Coat kabátnyomtatáshoz

Kezdő könnyű kard dizájn ingyenes 3D Coat kabátnyomattal

3DCoatPrint: Navigáció

3DCoatPrint: Támogatja

3DCPrint: RMB menü

3DCoatPrint: Megakadályozza az alsó olvadást (elefánt láb)

3DCoatPrint: Megakadályozza a műanyag tágulását

3DCoatPrint: Primitívek

3DCoatPrint: Booleans

3DCoatPrint: Szimmetria

3DCoatPrint: Levágó eszköz

3DCoatPrint: Előzmények állapota

3DCoatPrint: Mintaprojekt

3DCoatPrint: Háló létrehozása képből

Miniatűr szobrászat 3D nyomtatásra 3D Coat – 1. rész – Szobrászat

Miniatűr szobrászat 3D nyomtatásra 3DCoat – 2. rész – 3D nyomtatás

Játékautó 3D Coat tervezése 3D nyomtatásig – 1. rész – Szobrászat

Játékautó 3D Coat tervezése 3D nyomtatásig – 2. rész – Nyomtatás