Trainingshandleidingen

Algemeen

Gemeenschappelijke workflows : deze videoserie behandelt enkele typische workflows in 3DCoat en hoe ze de verschillende werkruimten/toolsets in de applicatie betrekken.

3DCoat Algemeen overzicht : Deze serie is geenszins een compendium van alles wat met 3DCoat te maken heeft; het doel is om u zo snel mogelijk de handigste functies te laten zien, wat ik had gewild bij het leren van 3DCoat.
Hier hebben we het over enkele van de universele basisprincipes. Het doel is om u vertrouwd te maken met de basis en een vliegende start te maken. (Door David Schoneveld)

Hoe maak je een 3D-model voor videogames – Onderwerp: Fantasiewapen : in deze tutorialserie leer je hoe je een 3D-model voor videogames maakt. Dit is het eerste deel van de kleine zelfstudiereeks. In dit deel zie je hoe ik een concept artwork maak in photoshop. Door Christoph Werner.

3DCoat – Geweldige beeldhouwsoftware voor 2D-artiesten die willen overstappen naar 3D : overzicht van geweldige beeldhouwsoftware en een van mijn favoriete programma’s in het algemeen.

The Gun : Volledige workflow van een Sci-Fi Gun, gebaseerd op de M3 Predator van Mass Effect. Door Kalten1979.

Modellering

3DCoat Low-Poly-modellering voor beginners #1. Modeling Room UI : De video demonstreert de beginnershandleiding voor de Modeling Room in 3DCoat 2022. Modeling Room UI.

3DCoat Low-Poly-modellering voor beginners #2. Navigatie : de video demonstreert de beginnershandleiding voor de modelleerkamer in 3DCoat 2022. Navigatie.

3DCoat Low-Poly-modellering voor beginners #3. Primitieven en selecties. Deel 1 : De video demonstreert de beginnershandleiding voor de modelleerkamer in 3DCoat 2022. Primitieven en selecties. Deel 1.

3DCoat Low-Poly-modellering voor beginners #4. Primitieven en selecties. Deel 2 : De video demonstreert de beginnershandleiding voor de modelleerkamer in 3DCoat 2022. Primitieven en selecties. Deel 2.

Hoe maak je vanuit het niets een scheepsmodel met 3DCoat – Deel 1 : Deze video begint de projectgebaseerde serie, het modelleren van een oud houten schip, te beginnen met een afbeeldingsreferentie-opstelling.

Hoe maak je een scheepsmodel vanuit het niets met 3DCoat. Deel 2 : Dit is het tweede deel van een video-tutorial over het maken van een historisch vaartuig van A tot Z met behulp van 3DCoat.

Hoe maak je een scheepsmodel vanuit het niets met 3DCoat. TimeLapse : Dit is de timelapse van een video-tutorial over het maken van een historisch vaartuig van A tot Z met behulp van 3DCoat.

Een helikopter modelleren in 3DCoat 2021. Tutorial : deze video-tutorial demonstreert de modelleringspijplijn in 3DCoat 2021 en de veelzijdige toolset voor het maken van 3D-modellen vanaf nul.

Zachte selectie : deze video demonstreert de nieuwe functie Zachte selectie in 3DCoat 2022 voor de werkruimten Retopo en Modelleren.

New Modeling Tools Demo Pt.1 : Deze video begint met een eenvoudige demonstratie van enkele van de nieuwe modelleringstools in 3DCoat 2021, waarvan sommige op Curven zijn gebaseerd

New Modeling Tools Demo Pt.2 : Deze video vervolgt de serie met een korte demo van enkele van de nieuwe Modeling tools in 3DCoat 2021

New Modeling Tools Demo Pt.3 : Deze video zet een serie voort die enkele van de nieuwe modelleringstools in 3DCoat 2021 demonstreert, en enkele aanpassingen aan oudere.

Nieuwe modelleringstools Demo Pt. 4: Deze video zet de serie voort en toont enkele van de nieuwe modelleringstools in 3DCoat 2021, samen met een paar oudere waarover nieuwe gebruikers meer willen weten. Het demonstreert de extrusiefunctionaliteit die is ingebouwd in de Transform Tool, evenals tools voor het sluiten van gaten in een mesh en het uitlijnen van Vertices met het nieuwe “Align Vertices”-gereedschap.

Nieuwe modelleringstools Demo Pt. 5: Deze video zet de serie voort en demonstreert enkele van de nieuwe modelleringstools (evenals enkele oudere maar belangrijke tools die nieuwe gebruikers kunnen ontdekken). Het behandelt het gebruik van de Smart Extrude-tool om de benen te maken, de Spine-tool voor de staart, de Bevel-tool en de Live Smooth-functie.

New Modeling Tools Demo Pt 6: Deze video sluit de serie af waarin enkele van de nieuwe modelleringstools in 3DCoat 2021 worden gedemonstreerd, waarbij de New Curves + de Swept N Generator worden gebruikt om de mesh voor de oren van het Rhino model en de nieuwe Bridge-tool te maken.

Verf

PBR Smart Materials : Dit is slechts een korte video die ik heb gemaakt met enkele van de nieuwe en geweldige PBR materialen van 3DCoat. Je kunt alle nieuwe materialen helemaal opnieuw maken, maar het wordt geleverd met een aantal kant-en-klare materialen en ze hebben veel functies die je kunt aanpassen om het uiterlijk te veranderen. (Door Phil Nolan)

PBR voorbeeldopties

Textuur Painting : dit demonstreert enkele van de meer algemene Paint-tools die u voor een vergelijkbaar project zou kunnen gebruiken. Het is niet bedoeld als een tutorial over het structureren van schildertechnieken.

Image Picker : Deze video demonstreert de Image Picker in 3DCoat, waarmee de gebruiker kleurinformatie uit een afbeelding kan samplen en ook kan dienen als een dockbare referentieafbeelding.

Referentiebeelden gebruiken : deze video demonstreert het gebruik van referentiebeelden. Ofwel als afbeeldingsvlakken in de viewport of gebruik van de afbeeldingskiezer als een statisch referentiebeeld binnen de gebruikersinterface.

Paint Mesh to Sculpt Mesh : Deze video demonstreert de stappen die nodig zijn om een kopie van een Paint Mesh naar de Sculpt Workspace te sturen (waar het een Sculpt Mesh wordt die kan worden voxelized of waarop dynamische mozaïekpatroon kan worden toegepast) en kleinschalige beeldhouwbewerkingen kan bake terug naar de Paint Mesh via een nieuwe normal map.

Van Paint Room naar Sculpt en weer terug : deze video demonstreert een methode die men kan gebruiken om uw model… volledig te verplaatsen (met al het werk dat u mogelijk al heeft gedaan met behulp van op afbeeldingen gebaseerd beeldhouwen)… van de Paint Room naar de Voxel Room naar maak daar wat beeldhouwbewerkingen.
bake vervolgens een bijgewerkte displacement map die aan de Paint Room kan worden toegevoegd.

Alfa- import : hoe een textuur te import die moet worden gebruikt als laagtransparantie-informatie (alfakanaal) in 3DCoat . Het is onmogelijk om alfa-informatie rechtstreeks in 3D Coat import , maar laat een korte oplossing zien om dit toch te doen.
Leg bovendien uit hoe u flexibele alfa-informatie schildert en hoe de functie “Gekoppelde laag” hier helpt. Door Christoph Werner.

Ptex texturen Baking op een mesh met bestaande UVs : hoe texturen te bake na gebruik van de Ptex UV/Texturing-methode op een mesh met een bestaande UV kaart. Heel handig als u het Ptex formaat in 3DCoat wilt gebruiken als een “opslag” -formaat met uw hoge resolutie-details en indien nodig wilt bake naar texturen met een lagere resolutie. Door Javis Jones.

Beeldhouwen

Multi-Resolution in 3DCoat: Multi-Resolution stelt u in staat om met het model op verschillende detailniveaus te werken, terwijl de details op een hoog niveau soepel behouden blijven. Bewerk het model op elk detailniveau. Al uw bewerkingen worden op alle niveaus soepel opgeslagen. Je kunt ook het gaas uit de modelleringskamer nemen en het als het laagste niveau gebruiken. Alle hoge niveaus zullen dienovereenkomstig soepel worden getransformeerd. Het unieke van de Multi-Resolution in 3DCoat is dat de mesh-structuur van het lage en het hoge niveau totaal verschillend kan zijn.

Tekenfilmfiguur beeldhouwen, Elmer Fudd : Dit is een eenvoudige en leuke projecttimelapse van het modelleer-/beeldhouwproces dat men zou kunnen gebruiken om een stripfiguur als deze te creëren. Het is niet ontworpen als een showcase of een uitgebreide trainingsvideo – het is slechts een glimp van enkele tools die je zou kunnen gebruiken voor een project van vergelijkbare omvang.

Basiswapenconcept : beeldhouwen van een hard oppervlak van wapens.

Damaged Pillar : tutorialserie over beschadigde pijlers. Door Ignertia.

pijler & wijnstokken : een korte tutorial die laat zien hoe je een pilaar kunt modelleren en gedetailleerde textuur kunt toevoegen met behulp van afbeeldingen en wijnstokken. Door PsionicGames.

Een terrein maken .

Donut met room .

Tegelstructuren maken : deze video demonstreert een methode die beschikbaar is voor gebruikers van 3DCoat, om hun eigen naadloze tegelstructuren te creëren.

Dikte toevoegen : deze video behandelt het toevoegen van dikte aan een voxelobject in 3DCoat en waarom het zo belangrijk is om te gebruiken. Voxels zijn van nature volumetrisch en kunnen dus niet goed werken met enkelzijdige en open mazen. Daarom is enige “dikte” vereist om het te laten werken.
Het is ideaal om die dikte toe te passen in iemands hosttoepassing vóór het importeren, maar als dat niet haalbaar is, is dit de manier om het toe te voegen vlak voordat het object wordt voxeliseerd.

Een mondholte creëren : deze video demonstreert een techniek om een mondholte te boetseren/modelleren voor een personage in de werkruimte Beeldhouwen.

Snelle tip: importeren van lage polygoonnetten repareren .

Beeldhouwen en textureren van rotsen : korte tutorial over beeldhouwen, automatische retopologie en texturen van een eenvoudig rotsobject. Door PsionicGames.

Een rotsachtige vloer beeldhouwen : een eenvoudige rotsachtige vloer of muur beeldhouwen met behulp van de bouwborstel, de schraapborstel en wat eenvoudige textuur. Door PsionicGames.

Expressief beeldhouwen door Anton Tenitsky.

Tileable Sculpting Oldschool Method for Heavy Mesh Praten over het gebruik van instanties voor eenvoudiger tegelbaar mesh-bakken door Anton Tenitsky.

Morph-doelen maken: deze video behandelt het bijgewerkte proces van het maken van morph-doelen of overvloeivormen in 3DCoat, met als doel te exporteren naar een belangrijke 3D-animatietoepassing. Model met dank aan Leigh Bamforth

UV

UV AutoMap-demonstratie: maak uw UV kaart automatisch met één klik met behulp van AutoMap!


Kitbashing

Kitbashing met de Primitives-tool : deze video demonstreert de mogelijkheid om elk model uit de Kitbashing Toolset te nemen en het onmiddellijk te gebruiken als een Freeform Primitive. Snel werk maken van het schalen en vormgeven van een object in een oogwenk.

Kitbashing Tools : Deze video demonstreert de Kitbashing Tools in 3D Coat, waarmee Voxel Layer-inhoud of bestanden in standaard OBJ-indeling snel en efficiënt kunnen worden opgeslagen of opgehaald. 3DCoat maakt miniatuurafbeeldingen voor elk en geeft ze weer binnen een dockbare pallet voor gemakkelijke toegang.

blokfluitmodellering : door Сергей Бакулин.

Snelheid beeldhouwen

Band & Wiel Door Sándor Veres ‘Allexr’.

Mijnwerkerspantser van Kurzor.

Creature Head Sculpting door Anton Tenitsky.

CBlock : beeldhouwen met samenvoeggereedschap en Retopo ruimte. Door Hextor.

FR-pantser

3DCOATober : Deze videoserie van Sándor Veres ‘Allexr’ toont een maand lang dagelijks beeldhouwen. Het is eerlijk gezegd buitengewoon en een must-see.

Helm Timelapse : Een ruwe schets van een scifi-helm door Fotis Tsantilas.

Sci-fi paneel : door Sándor Veres ‘Allexr’.

Retopo

Retopo project : deze video start een serie over de retopologie van een semi-complex Voxel object, dat meerdere subcomponenten heeft.

Retopo Room Pt.2 : Deze video vervolgt de walkthrough van de Retopology-tools in 3DCoat en bevat demonstraties van de Strokes-tool en het basisgebruik van Auto-Retopo.

Retopo Room Pt3 UV Edit : Deze video gaat in op enkele van de UV tools in de Retopo Room tijdens deze walk-through.

Retopo Room Pt.4: AutoRetopo : Deze video vervolgt de walkthrough van de Retopo toolset in 3DCoat, maar begint met een diepere verkenning van de nieuwe Auto-Retopo-verbeteringen.

Retopo Room Pt.7: Manual Retopo Tools : Deze video behandelt enkele van de Manual Retopology-tools in 3D Coat, zoals de ADD/SPLIT-tool, POINTS & FACES-tool en QUADS-tool.

Retopology Tools: Relax Retopo Mesh : deze video behandelt de verschillende methoden en tools voor het ontspannen van alle of geselecteerde delen van een geretopologiseerde mesh.

ORC Auto Retopology met door de gebruiker gedefinieerde handleidingen : algemene demonstratie van de Auto-Retopology-tools.

Toad retopo -tutorial : door Betweenlimits.

Basisprincipes van retopologie : concepten en basishulpmiddelen waarmee u snel kunt retopologiseren. Een resultaat geven dat geschikt is voor animatie in Max of Maya. Door ZenithII.

Basisretopologie met behulp van 3DCoat : In deze les laat Ryan Ribot je de basis zien van het retopologiseren van objecten met behulp van de 3DCoat. Door 3Dmotive.

Een Retopo mesh dupliceren : deze video demonstreert twee primaire methoden voor het dupliceren van retopo mesh.

Gromit Retopology Time Lapse Tijdsverloop van het proces dat is gebruikt om het Gromit-model retopo . Door BotchedTaco.

Pipeline met andere apps

Blender naar 3DCoat PBR Smart Materials : Dit is een tutorial waarin ik laat zien hoe materialen van een blender in 3DCoat kunnen worden gebruikt voor het toevoegen van slimme materialen voor afzonderlijke delen van het model. Door Jayanam.

Blender PBR Shader voor 3DCoat Smart materials tutorial : In deze tutorial voor Blender met behulp van 3DCoat PBR materialen, laat ik zien hoe je PBR texturen zoals diffuse, normale kaarten, ruwheid en metalness kunt export en gebruiken in een Blender PBR shader. Door Jayanam.

Blender 3Dcoat PBR zelfstudie : deze zelfstudie gaat over het maken van een model met een hard oppervlak met Blender en het structureren ervan met 3DCoat met PBR -materialen. Door Jayanam.

Mixamo en 3DcoatExternal Link : Deze video uit 2012 demonstreert de workflow tussen Mixamo en 3DCoat.

Hard oppervlak

3Dcoat voor het ontwerpen van harde oppervlakken Dit is een introductievideo over 3DCoat voor het ontwerpen van harde oppervlakken. Hier zal ik de basishulpmiddelen behandelen die ik gebruik om modellen met harde oppervlakken in 3DCoat te blokkeren. Door GameDev De pijplijn.

Retopo Room Pt.1 : Deze video begint de Retopo fase van deze walk-through, inclusief een demonstratie van het gebruik van de Kitbashing toolset om snel toegang te krijgen tot Model/Mesh-presets en deze als uitgangspunten te gebruiken.

Tips voor het modelleren van harde oppervlakken : Enkele tips voor het modelleren van harde oppervlakken met 3D Coat met behulp van de gereedschappen Cutoff Tool, VoxLayer, Extrude en Transform. Door PsionicGames.
Bewerking

Tooltips

Voxel modellering: afschuiningen maken

Multiresolutie voor Voxel Sculpting

Tips voor het gebruik van de Mannequin

Snelle tip: VoxHide gebruiken als maskeergereedschap : deze video laat zien hoe het VoxHide-gereedschap kan worden gebruikt als maskeergereedschap in plaats van een Freeze Brush, dat alleen werkt in de Surface-modus.

Een 3D- Brush maken : deze video laat zien hoe u een model kunt nemen dat u al op uw harde schijf hebt staan of hoe u een model rechtstreeks in 3DCoat kunt maken om als een 3D- Brush te gebruiken; het object repliceren langs uw penseelstreek.

Sketching in 3DCoat: Pt.1 Canvas Setup : Deze video begint met een korte serie waarin de Sketching-mogelijkheden en unieke aantrekkingskracht van 3DCoat worden gedemonstreerd als een Sketching-tool in de pijplijn van elke artiest.

Voxel selecties omkeren met Cutoff & Hide Tool : Deze video is een snelle demonstratie met behulp van de Cutoff and Hide Tool in 3DCoat’s Voxel Workspace. Laat vooral zien hoe je een selectie omkeert met behulp van de bijbehorende maar weinig bekende sneltoetsen.

2-assige widget

TransPose Tool Poly Groups : deze video demonstreert enkele nieuwe functie-toevoegingen aan de Pose Tool in 3DCoat 4.9. Een daarvan is hoekuitlijning voor nauwkeurige lineaire selecties. De andere is Poly Group-functionaliteit ingebouwd in de Pose-tool.

Hoe

Wijs sneltoetsen toe aan tabbladen

Gratis 3DCoatPrint

Snel kijken in gratis 3DCoatPrint

Crash Intro voor gratis 3D Coat Print

Eenvoudig lichtzwaardontwerp voor beginners in gratis 3D Coat jasafdruk

3DCoatPrint: Navigatie

3DCoatPrint: Ondersteunt

3DCPrint: RMB-menu

3DCoatPrint: Voorkom het smelten van de bodem (olifantenpoot).

3DCoatPrint: Voorkom plastic uitzettingseffect

3DCoatPrint: Primitieven

3DCoatPrint: Booleaanse waarden

3DCoatPrint: Symmetrie

3DCoatPrint: gereedschap voor afsnijden

3DCoatPrint: Geschiedenisstatus

3DCoatPrint: voorbeeldproject

3DCoatPrint: maak mesh van afbeelding

Beeldhouwen Miniatuur naar 3D Print in 3D Coat – Deel 1 – Beeldhouwen

Beeldhouwen van miniatuur naar 3D-print in 3DCoat – Deel 2 – 3D-printen

Van 3D Coat voor speelgoedauto’s tot 3D-printen – Deel 1 – Beeldhouwen

Van ontwerp van speelgoedauto 3D Coat tot 3D printen – deel 2 – printen