ALPHAS için önemli değişiklikler: Artık görüntülerden (exr dahil) içe aktarılan alfalar, pozitif ve negatif olarak karıştırılabilir, daha gerçekçi cilt detaylarının yapılmasına olanak tanır. Negatif alfalar, heykel odasında çizim/ekstrüzyon benzeri fırçalar için çalışır.
Ek seçenek: Alfalar, doğru düşüşle mermiler olarak içe aktarılabilir, ham dokulardan alfa yapmayı çok kolaylaştırır. Bu seçenek, alfa paletinde veya sürükle bırak kullanılarak kullanılabilir.
Fırça nasıl oluşturulur (alfa)
2D boyama uygulamasında bir fırça oluşturmak için, her biri 3DCoat bir Alpha fırçasının dört ana kanalına karşılık gelen dört katmanınız olmalıdır.
3DCoat dosya formatı olarak psd, tif, png, bmp, tga, exr kullanır. Görüntü boyutu, bilgisayarınızın özelliklerine göre 256 – 512 – 1024 olabilir. Renk derinliği 8 bit psd veya 16 bit tif olacaktır.
Tüm katmanların alfa kanalına sahip olması gerektiğini unutmamak önemlidir.
Halihazırda oluşturulmuş bir alfayı düzenlemeniz gerekirse, Brush Panelinde fırçanın üzerindeki RMB’ye basarak bunu harici düzenleyicide düzenleyin.
Bu Katmanların harici düzenleyicideki sırası önemlidir. Bunlar:
- Renk: Bu, Brush rengini ve buna karşılık gelen Saydamlık maskesini içerir. Bu maske Parlaklık Katmanını da etkiler.
- Yükseklik/Derinlik: görüntü tabanlı boyama, heykel ve yükseklik/derinlik için yer değiştirmeyi etkiler. Bu Katmanın “sıfır” yüksekliği “orta gri” veya (127, 127, 127)’ye karşılık gelir. İçbükey alanlara karşılık gelen daha koyu değerler vadiler oluşturacak ve dışbükey alanlara karşılık gelen daha açık değerler tepe noktaları oluşturacaktır.
- Aynasal: Beyaz, maksimum Aynasal’ı temsil eder. Siyah, ara değerleri temsil eden gri tonları ile kesinlikle Spekular olmayı temsil eder. Alpha’nın alfa saydamlığının Renk katmanı, Aynasal resmin nerede gerçekleşeceğini de belirler.
- Erase Mask: Bu katman, boyama sırasında diğer katmanlardaki belirli değerleri yok sayan alfalar oluşturmak için kullanılır. Bu maskenin listedeki en alttaki Katmanı etkilediğini ve Ctrl+Shift kullanarak boyalı alanları sildiğinizde etkin olduğunu unutmayın.
Emi tarafından tiff formatını kullanarak alfa oluşturma:
Düzenlemeyi PSD ile Tiff ile karşılaştıramazsınız, PSD 8Bit olacaktır, Dahili olarak düzenleyin. editör PSD’yi 8 bit olacak şekilde yapacak, 16 bit’i düzenlemek istiyorsanız çok katmanlı .tiff uygulamasını kullanmalısınız, başka bir şey değil. ve sorun burada ortaya çıkıyor, çünkü katmanlar yerine Kanallar kullanıyor. PSD sürümündeki gibi Color, HeightMap, Specular ve EraseMask hakkında düşünemezsiniz, PSD go 16bit’i alıp kaydedip içe import , kanalları ve sıralarını düşünmeniz gerekir. Photoshop yapılır, orada önemli olan da budur.
– Tüm .tiff kanalları kullanılıyorsa, aşağıdaki tabloya göre içe aktarılacak ve kullanılacaktır.
– Mevcut kanallardan yalnızca bazılarını kullanırsanız, import kanallar da aşağıdaki tabloya göre kullanılacaktır.
- CH: A&H
- CH: 1 – A 2 –H
- CH: 1, 2, 3 – RGB, 2 – A, H
- CH: 1, 2, 3 – RGB, 4 – A, H
- CH: 1, 2, 3 – RGB, 4 – A, 5 – H
- CH: 1, 2, 3 – RGB, 4 – A, 5 – H, 6 – Özel
- CH: 1, 2, 3 – RGB, 4 – A, 5 – H, 6 – Özel, 7 – Maskeyi sil
Yani 3DCoat 16bit .tif olarak oluşturulan alfayı kullanmak, tam olarak listenin söylediğini yapar, yalnızca tek bir gri kanalı olduğundan, 3DCoat tarafından Alpha ve Height’a dönüştürülür.
Bundan sonra 16bit tiff’i sağ tıklayıp photoshop’u kullanırsanız, düzenleme sürümü 7 kanallı sürüm olacaktır. yani renk bilgisi olmadığı için ilk 3 beyaz olacak, Kanal 4 Alfa’yı, 5 Yüksekliği gösterecek ve 6 beyaz ve 7 siyah olacak. Ama evet, ekstra Alfa kanalları üzerinde çalışmanız gerekiyor. ve bu kanalların sırası önemli olacaktır.
Yani alfa kanalını çoğaltabilir, manipüle edebilir ve boyayabilirsiniz, sanırım iyi çalışıyor, ancak sahip olunması garip bir sistem, özellikle de çoğunlukla Photoshop ile uyumlu olduğunda.
Gimp’e Photoshop ile aynı şeyi yapmasını da sağlayabilirim, ancak Gimp ile ilgili sorun, Tiff’i nasıl dışa aktardığıdır, işe yaramaz, 16bit’i dışa aktarır, ancak yalnızca RGBA’yı dışa aktarır, bu da Düzenlemeyi kullanırsanız alfanın neden farklı görüneceğini açıklar. 3DCoat üzerinde 16bit Tif ve Gimp’e gönderin, çünkü kanalları doğru kullanmaz ve yalnızca daha koyu olan RGBA’yı kullanır.
Ancak, 16bit Tiff’te düzenleme yaptığınızda Photoshop aldığınız kanalların aynısını manuel olarak elde ettim. Önce alttaki tüm ekstra kanalları gizlemek zorunda kaldım, sonra alfaya sağ tıklayıp çoğalttım, ekstra kanallar listesinin başında görünecek ama en altta olmalı, bu da Kanal 4 olacaktır. Photoshop aşağıdan yukarıya gittiği için. Şimdi sorun şu ki, Yükseklik Photoshop alacağınızdan daha koyu, bu yüzden düzeltmek için tek yaptığım RGB’yi beyaz renge boyayarak alfayı kaldırmak ve onu düz bir renk yapmak, ardından RGBA’yı görünür kılmak ve TIFF Kanalı ( ki şimdi aşağıdan yukarıya 2.) Kanalı çoğaltıyorum ve onun daha hafif bir versiyonunu oluşturuyor, ikinci sıraya (aşağıdan yukarıya) koyuyor ve eski Tiff kanalını siliyorum. Şimdi Photoshop tamamen aynı görünecek ama tahmin edin ne oldu? Tiff’i Gimp ile kullanamazsınız ve Gimp, PSD’yi 16 bit değil 8 bit olarak dışa aktarır, bu nedenle düşündüğüm gibi çalışmaz.
Yeni alfa fırçası 3DCoat nasıl import ?
Oluşturulan fırçayı, Brush Panel’deki klasördeki artı simgesine basarak 3Dcoat’a veya yeni oluşturulan kişisel bir klasöre Import .
Ayrıca resmi görünüm alanına sürükleyip bırakabilirsiniz. Bazı seçenekleri belirlemenizi sağlayan bir açılır pencere belirir:
Yeni alfa oluştur: Yeni bir geleneksel alfa oluşturmak için bu seçeneği kullanın.
Yuvarlak alfa oluştur: Ham dokudan alfa yapmak önemli bir seçenektir. Sol üst pikseli sıfır yükseklik olarak alır ve görüntüyü yumuşak yuvarlakla keser. Ortaya çıkan alfa, gerekirse ek düşüşü uygulamak için çok uygundur.
Yeni şerit oluştur: Yeni şerit alfa oluşturmak için bu seçeneği kullanın.
İptal: import iptal edin.
Çıkartmalar soluk görünüyor
Çıkartmalarınızın/fırçalarınızın soluk görünmesinin nedeni, bir dokuyu 3D Coat fırça olarak import , dokunun alfa kanalı yoksa 3DCoat mevcut kırmızı, yeşil ve mavinin birleşik parlaklığına dayalı olarak bir tane oluşturmaya çalışmasıdır. kanallar (daha sonra derinlik haritası vb. için de kullanacaktır). ( Bu makaleyi Fluffy yazdı )
Bu, siyah beyaz bir görüntü yerine renkli bir doku import , oluşturulan alfa kanalının opaklığının görüntünün parlaklığına bağlı olarak değişeceği anlamına gelir; bu nedenle, dokunuzdaki kırmızı pikseller yarı olarak görünür. -şeffaf (çünkü beyaz değiller). Farenizi bir fırçanın üzerine getirirseniz, o fırçayla ilişkili kanalların/haritaların her birini görebilirsiniz; işte az önce yaptığım bir örnek fırça (kanal başına 8 bit, 24 bit .BMP dosya formatı kullanarak)…
ve işte aynı fırça ama dokuya bir alfa kanalı eklenmiş (ayrıca kanal başına 8 bit ama 32 bit .TGA dosya formatı kullanılıyor)…
Gördüğünüz gibi, alfa kanalı olmayan doku kullanılarak oluşturulan fırçanın Alfa’sı beyaz yerine gridir, bu nedenle ne zaman kullanırsanız kullanın, sonuçlar soluk görünürken, alfa kanalı olan bir doku kullanılarak oluşturulan fırça tamamen opak görünür. kullanıldığında…
Bu nedenle, renk dokularını kullanarak opak 3D Coat fırçaları oluşturmak için bir alfa kanalı eklemeniz gerekir .
Corel Painter’da alfa kanalları oluşturmaya gelince, yalnızca Painter 2018 için bir lisansım var, ancak herhangi bir dramatik değişiklik yapmadıklarını varsayarsak, sadece tuval katmanınızı gizleyerek alfa kanalıyla birlikte PNG’ye kaydedebilirsiniz, böylece şeffaf bir görünüme sahip olursunuz. arka plan…
ardından dosya menüsünden Farklı Kaydet’i seçin, seçin. PNG dosya biçimini seçin ve Alfayı Kaydet onay kutusunu etkinleştirdiğinizden emin olun…
bundan sonra, dokuyu 3D Coat bir fırça olarak import ve dışa aktardığınız katmanın şeffaflığı, yeni fırçanın alfa kanalı olarak görünmelidir…
3B Nesneden Brush Oluşturma
Brush Sekmesindeki Klasör simgesine tıklayarak, kalem olarak kullanılmak üzere bir dizi dosya biçimini import .
Ayrıca 3B modeli görüntü alanına sürükleyip bırakabilir ve bu komutlardan seçebilirsiniz.
3B nesne için alfa oluştur menü açılır pencereleri, şu seçenekleri gösterir:
Görüntüde bir 3B ağı içe aktarmak için düzenleme görünümünü görebilirsiniz. Model döndürülebilir, taşınabilir ve ölçeklenebilir. Modeli LMB’ye basarak döndürün, SPACE’e basılı tutarken modeli hareket ettirin, RMB ile ölçeklendirin ve ALT+LMB kombinasyonunu kullanarak ekran çerçevesi içinde döndürün.
3B Brush Oluşturma : Bu video, sabit sürücünüzde bulunan bir modeli nasıl alacağınızı veya 3D Brush olarak kullanmak üzere doğrudan 3DCoat nasıl oluşturacağınızı gösterir; fırça darbeniz boyunca nesneyi çoğaltmak.
Doku boyutunu ve görüntü oranlarını seçebilirsiniz. Kare olmayan görüntülerin kullanımı, aşağıda açıklandığı gibi şeritler oluştururken özellikle kullanışlıdır. Sağ alt köşedeki kaydırıcıyı kullanarak, modelin sıfır Brush seviyesini belirleyen arka plan düzlemine eğim seviyesini ayarlayabilirsiniz.
Chuot dong, bu videoda 3 boyutlu dosyadan nasıl fırça oluşturulacağını gösteriyor.
Soru-Cevap
Hepsi aynı “kaynak” fırça simgesine sahip birçok özel fırçam var. Örneğin, özel fırçam için başlangıç noktası olarak Kil fırçasını kullanırsam, ön ayarlarımdaki değiştirilmiş özel fırçanın Kil fırçası simgesi olur. Sorun şu ki, ön ayarlarımda dört “Kil” fırça simgesi var ve hangi değişikliği istediğimi belirlemek için isme bakmam gerekiyor.
Önceden ayarlanmış fırçalara farklı özel fırçalar atamanın bir yolu var mı?