Pohjimmiltaan Virtual Mirror Mode on hyödyllinen, koska sen avulla voit työskennellä yksinomaan verkon yhdellä puolella samalla, kun katsot virtuaalista esikatselua toiselle puolelle.
Se on tuhoamaton työskentelytapa, josta pidän todella paljon. Sen avulla voit myös napsauttaa monikulmioiden reunoja pitkin symmetriaviivaa käyttämällä “peilin napsautusta”, mikä mahdollistaa nopean ja helpon muutoksen symmetrisiin malleihin.
Se ei toimi vetotyökalun kanssa. Kiertotapa on poistaa symmetria väliaikaisesti käytöstä ja poistaa sen luomat ei-toivotut kasvot.
Jos Virtual Mirror Mode -tilaa ei ole valittu, 3D-Coat luo todellisia polygoneja symmetriatason molemmille puolille (ei virtuaalisia polygoneja).
Tämä puolestaan tekee “peilin napsautuksesta” inaktiivisen, joten on parempi ottaa “Virtual Mirror Mode” käyttöön, lopettaa retopo työ ja valita sitten “Käytä symmetriaa nykyiseen tasoon” Retopo -valikosta saadaksesi todelliset polygonit molemmille puolille. symmetriataso.
Varmistaaksesi, että polygonit liittyvät oikein symmetriaviivaa pitkin, älä unohda kytkeä symmetria pois päältä. Muuten virtuaaliset polygonit piilottavat todelliset polygonit alla.
VMM:n peruskonsepti on, että se luo VIRTUAALISIA polygoneja.
Virtuaalipeilitila (VMM) päälle tai pois päältä eivät eroa kovin paljon toisistaan. Se on todella havaittavissa, jos työskentelet keskireunasilmukalla, jossa verkon molemmat puolikkaat hitsaavat yhteen. Jos VMM on päällä ja siirrät kärkeä, snap ei toimi ja se, mitä 3DC näyttää sinulle, on täysin erilaista kuin todellinen todellisuus.
Ainoa haittapuoli VMM:n kanssa työskentelyssä on, että peilin katkaisu luo visuaalisen ristiriidan sen välillä, missä näet pisteet yhdistävän symmetriaviivaa ja missä kärjet todellisuudessa ovat. Voit nähdä pisteiden todellisen sijainnin kytkemällä symmetrian pois päältä, tai voit nähdä ne myös viemällä hiiren niiden päälle “Lisää/jakaa” -työkalulla, jolloin ne korostuvat ja huomaat, että ne ovat usein melko melkoisia. kaukana symmetriaviivasta.
Mitä korkeammalle laitat “peilin napsautuksen”, sitä pahemmaksi tämä ongelma pahenee. “Peilin napsautuksen” kääntäminen alas nollaan paljastaa siten pisteiden todellisen sijainnin. Muista, että “peilin napsauttaminen” on myös virtuaalinen, ja se paistetaan vasta, kun “sovitat symmetriaa nykyiseen kerrokseen”. Kun ymmärrät tämän käsitteen, tottut siihen ja VMM:n kanssa työskentelystä tulee upeaa!
Hyvä tapa on täydentää retopo mallin toisella puolella VMM:n ollessa päällä, poistaa sitten symmetria käytöstä ja tarkistaa, onko verkon vastakkaisella puolella hajapolygoneja. Jos niitä on, poista ne. Ainoa tapa, jolla jotkut polygonit voivat näkyä siellä, on, jos sammutit VMM:n jossain vaiheessa työskennellessäsi (siksi sinun pitäisi jättää se päälle koko ajan). Kun tuo puoli on täysin vapaa monikulmioista, kytke symmetria takaisin päälle ja “sovelta symmetriaa nykyiseen kerrokseen”. Tämä antaa sinulle molemmat puolet 100-prosenttisesti identtiseksi.
Jos työskentelen verkon parissa, jossa on jo polygoneja symmetriaviivan molemmilla puolilla, poistan aina kaikki polygonit toiselta puolelta varmistaakseni, että en aiheuta ongelmia, kun kytken VMM:n päälle.
Varoitus: “virtuaalipeilitila” sallii geometrian rakentamisen vasemmalle puolikkaalle, mutta ei peilaa sitä oikealle puolikkaalle eikä näytä tulosta, koska se näyttää peilin geometrian puutteesta oikealla puoliskolla.
Topologialla oli “oikea” ja “väärä” puoli.
Valitse ensin oikea retopo -taso .