Practic, modul oglindă virtuală este util, deoarece vă permite să lucrați exclusiv pe o parte a rețelei în timp ce vizualizați o previzualizare virtuală pentru cealaltă parte.
Este o metodă nedistructivă de lucru, care îmi place foarte mult. De asemenea, vă permite să fixați marginile poligoanelor de-a lungul liniei de simetrie folosind „snapping în oglindă”, permițând modificări rapide și ușoare ale modelelor simetrice.
Nu funcționează cu instrumentul de lovituri. Soluția este să dezactivați temporar simetria și să ștergeți fețele nedorite pe care le-a creat.
Dacă Modul oglindă virtuală este debifat, atunci 3D-Coat va crea poligoane REALE pe ambele părți ale planului de simetrie (nu poligoane virtuale).
Acest lucru, la rândul său, face ca „aprinderea în oglindă” să fie inactivă, deci este mai bine să activați „Modul oglindă virtuală”, să finalizați lucrarea retopo și apoi să selectați „Aplicați simetria stratului curent” în meniul Retopo pentru a obține poligoane reale pe ambele părți ale planul de simetrie.
Pentru a verifica dacă poligoanele sunt conectate corect de-a lungul liniei de simetrie, nu uitați să dezactivați apoi simetria. În caz contrar, poligoanele virtuale vor ascunde poligoanele reale de dedesubt.
Conceptul cheie din spatele VMM este că creează poligoane VIRTUALE.
Modul oglindă virtuală (VMM) activat sau dezactivat nu diferă atât de mult unul de celălalt. Este foarte vizibil dacă se lucrează la bucla marginea centrală, deși ambele jumătăți ale unei plase se sudează împreună. Dacă VMM este activat și mutați un vârf, snap-ul nu funcționează și ceea ce vă arată 3DC este complet diferit de realitatea reală.
Singurul dezavantaj al lucrului cu VMM este că aprinderea oglinzii creează o discrepanță vizuală între locul în care vedeți nodurile conectându-se de-a lungul liniei de simetrie și unde sunt de fapt nodurile. Puteți vedea locația reală a vârfurilor dvs. dezactivând simetria sau, de asemenea, le puteți vedea trecând peste ele cu instrumentul „Adăugați/Divizați”, moment în care acestea devin evidențiate și veți vedea că deseori sunt de fapt destul de departe de linia de simetrie.
Cu cât ridicați mai mult „ruperea oglinzii”, cu atât această problemă se înrăutățește. Reducerea „aprinderii oglinzii” la zero va dezvălui, prin urmare, locația reală a vârfurilor dvs. Lucrul de reținut este că „strângerea oglinzii” este, de asemenea, virtuală și se coace doar odată ce „aplicați simetria stratului curent”. Odată ce deveniți clar acest concept, vă obișnuiți cu el, iar lucrul cu VMM devine minunat!
O abordare bună este să completați retopo pe o parte a modelului cu VMM activat, apoi să dezactivați simetria și să verificați dacă există poligoane rătăcite pe partea opusă a rețelei. Dacă există acolo, ștergeți-le. Singurul mod în care unele poligoane pot apărea acolo este dacă ați dezactivat VMM la un moment dat în timp ce lucrați (de aceea ar trebui să-l lăsați tot timpul). Odată ce partea respectivă este complet liberă de poligoane, apoi reactivați simetria și „aplicați simetria stratului curent”. Acest lucru vă va oferi ambele părți 100% identice.
Dacă lucrez la o plasă care are deja poligoane de ambele părți ale liniei de simetrie, șterg întotdeauna toate poligoanele de pe o parte pentru a mă asigura că nu voi cauza probleme odată ce pornesc VMM.
Avertisment: activarea „modului oglindă virtuală” va permite construirea geometriei în jumătatea stângă, dar nu o oglindă în jumătatea dreaptă și nu va afișa niciun rezultat, deoarece arată oglinda lipsei de geometrie în jumătatea dreaptă.
Topologia avea o latură „corectă” și „incorectă”.
Selectați mai întâi stratul retopo corect .